Novosti

NOVOSTI
Novosti

Na Imanju Knjaz organizovan svečani događaj dodjele priznanja Top Bussines Montenegro

Svaki početak je velik i važan, a da bi i rezultat bio takav, onda on mora biti zelen, poručeno je sa svečanosti na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim crnogorskim preduzećima rangiranim u 2022. godini u okviru inicijative TOP BUSINESS MONTENEGRO 2023 (TBM). Na svečanosti je podgoričkom Institutu za bolesti djece uručena donacija TBM inicijative i Crnogoske komercijalne banke (CKB), vrijedna 6.000 EUR.
 
Direktorica TBM inicijative Ljiljana Burzan Nikolić rekla je, pozdravljajući zvanice, da je uvjerena da je svaki početak i velik i važan, iako nam se čini da su neki počeci manje, a neki više važni. Posebno cijeni, kako je navela, početke koji su “izrasli iz baze natopljene istinskim pregalaštvom, pogurani sazrelom silom stvaranja, iz ogoljene potrebe da nastane nova vrijednost”.
 
– Ali zato, kad se dođe do vrha, pogled seže daleko i vidi se ne samo put koji smo savladali, već i putevi kojim nijesmo hodili, vide se novi horizonti i novi vrhovi. Kad posmatramo odozgo, drugačije sagledavamo i vidimo i pređeni put i put koji je pred nama. Odgovornost dobija jednu novu dimenziju – poručila je Burzan Nikolić.
Tada, objašnjava ona, počinjemo istinski da razumijemo da nikada nijesmo u fokusu samo mi – da je važno da u fokus uključimo i one sa kojima stvaramo, zbog kojih stvaramo, sa kojima dijelimo i kancelarije i sportske hale i parkove i bolnice.
 
– Neka naslijede i odgovornost uviđanja učinjenih propusta njihovih predaka u odnosu prema jedinom nam domu, našoj planeti, ali i svakodnevnih, isplaniranih i kontrolisanih napora da se situacija popravi. Da bi početak bio velik, mora imati brižno srce. Da bi rezultat bio velik i važan mora biti zelen. Baš kao i vrh – kazala je ona, čestitajući Svjetski dan zaštite životne sredine.
Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora CKB koja je i pokrovitelj TBM, podsjetio je na slogan Top Business Montenegro inicijative koji glasi – Inspirisani uspjehom.
 
– Odlučili smo podržati ovaj projekat jer je inspiracija važan dio u našem profesionalnom životu. Svakodnevno nas inspirišu naši klijenti, naši partneri, ali i naši konkurenti. Inspirišu nas svojom vizijom, idejama i rezultatima koje ostvaruju. Vođeni njihovim primjerom, imamo dodatni motiv da unapređujemo naše usluge i da kao tim dostignemo naše pune potencijale – rekao je on.
 
Kamaraši je naveo da su nam danas, možda više nego ikada prije, potrebni inspiracija i pravi partnerski odnos.
 
– Partnerski odnos znači saradnju biznis zajednice, donosilaca odluka i svih koji pred sobom imaju jedan zajednički cilj – napredak i razvoj crnogorske ekonomije i društva. Zbog toga, želim da podsjetim da moramo još intenzivnije sarađivati, razgovarati i čuti jedne druge. Isključivo tako, kreiramo mehanizme i modele koji svima daju priliku da rastu i napreduju u fer okruženju – naveo je on.
Direktor Instituta za bolesti djece Velibor Majić kazao je zahvaljući se na donaciji da će ona biti upotrijebljena za kupovinu infuzionih špric pumpi i infuzionih pumpi.
 
– Dvije pumpe biće namijenjene odjeljenju za djecu do dvije godine starosti, a dvije za odjeljenje endokrinologije Instituta za bolesti djece, odnosno za djecu oboljelu od dijabetesa. One su nam neophodne za efikasno, dobro i sigurno liječenje naših najmlađih pacijenata. Hvala vam što mislite na budućnost naše djece i što uspjeh koji postižete usmjeravate na izuzetan i, po meni, na pravi način – rekao je on.
 
Na svečanosti koja je organizovana na Imanju Knjaz u Podgorici dodijeljena su priznanja najuspješnijim crnogorskim preduzećima, koja su uručili Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga, provajdera poslovnih informacija i analitički partner TBM inicijative, Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore i Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB-a nadležan za Sektor poslovanja sa pravnim licima.
U kategoriji velikih kompanija priznanje za poslovne prihode zavrijedila je Elektroprivreda Crne Gore, od srednjih – Plus d.o.o Podgorica, od malih Euro Petrol CG Podgorica, a u kategoriji mikro preduzeća Datika Podgorica.
 
U djelatnosti trgovine prvonagrađena je kompanija Voli Trade Podgorica, a u djelatnosti hotelijerstva – Hotels Group Montenegro Stars Budva, restorani i kafići – Panevivo Podgorica, upravljanje nekretninama – Azmont Investments Herceg Novi, agencije za nekretnine – CMM Budva, revizija i računovodstvo – Ekonomik Accountants Podgorica, građevinarstvo – BEMAX Podgorica, hrana i piće – Meso-Promet Bijelo Polje, ostala proizvodnja i prerada – Gradir Montenegro Pljevlja, telekomunikacije – MTEL Podgorica, trgovina IT opremom – Comtrade Distribution Podgorica, IT usluge – Kodio Podgorica, nafta i derivati – Jugopetrol Podgorica, farmacija – Glosarij Podgorica, medicinske usluge – Moj Lab Podgorica. Priznanje za najvećeg poslodavca dobila je kompanija Voli Trade, a za novoosnovanu kompaniju Epam Systems Montenegro iz Podgorice.
 
 
Gost iznenađenja na svečanosti bio je psiholog i biznis konsultant Radoje Cerović, koji je održao motivacioni govor “Kako odgajiti ruže na mjestu gdje obično niču drače”.

Tekst preuzet sa > https://me.ekapija.com/news/4246777/dodijeljena-priznanja-top-business-montenegro